24 March 2010

sup katak

Selalunya untuk meyediakan kuah sup atau sup kosong, kita perlu rebus air yang dicampurkan dengan rempah sup juga dimasukkan ayam. Ada orang kata untuk menjadikan sup lebih sedap, masukkan KATAK.

Baca disini.
P/s: Tak nak lagi makan sup di restoran.............

8 comments:

kujie said...

uik..pasal buka entri ni time lunch ni..arrgghhh....

hehehe

NichKhun said...

cacing ke ape tu? kaki katak ke?

mamawana said...

Sodap kalu tak perasaan kaki katak tu....dah nampak.....kombang tokak den ...

sayangsayangibu said...

eerrrkkkkk......
lompat sikatak lompat
lompatlah tinggi tinggi
lompat melom[pt lompat
sampai terjun didalam mee

Nida said...

uwekkkkkk... nasib baik dah makan tadi kalau tak mahu muntah hijau...uwekkkk

bobiedanbad said...

eeee...xsuka
xsuka..jijiks

'NuReeN' said...

geli la tgk kaki katak 2..
akak mkn kat mana yg jmpk kaki 2..
dah la bebaru ni tgk tv3 'aduan rakyat' crita pasai food court yg ada kat mall semua x pasti ke halal lannya.. geram betoi.. suka pedaya org melayu..

familyria92 said...

bukan kami yg makan..mee sup katak tu dah "termakan" oleh sdr Aliff Shanaz sepertimana dlm aduan beliau ke persatuan pengguna islam malaysia(PPIM).
Sama2lah kita utk tidak mengunjungi atau makan di restoran bukan muslim terutama di hotel, food court atau kopitiam. Bagi pengusaha makanan bukan islam mereka beranggapan selagi tidak ada babi maka restoran mereka adalah halal. Mereka tidak tahu ayam yg tidak disembelih atau disembelih dgn cara yg tidak betul juga haram dimakan..umpama makan bangkai..mereka juga tidak tahu ada haiwan lain selain dari babi yg haram dimakan oleh org islam..tapi ada juga org kite selamba je makan itik gantung..haram tu..

Oleh itu tak usahle makan di restoran non muslim..