15 December 2009

Colmar TropicaleColmar, adalah sebuah bandar terletak di north-eastern Perancis (France). Colmar ditemui pada abad ke 9 dan merupakan bandar termasyur di zaman empayar Rome. Pernah di jajah oleh Sweden pada tahun 1632 dan ditawan oleh tentera Nazi, Jerman dalam tahun 1940.
Kota Colmar di kelilingi oleh bangunan bersejarah dimana sekitarnya terdapat tugu2 peringatan dan muzium yang mempamerkan artefact purba peninggalan dari pemerintahan Jerman dan Perancis.
Semenjak tahun 1980, Colmar telah menganjurkan International Summer Festival of classical music.(juga dikenali Festival international d classique de Colmar).
Sekiranya kita tidak berpeluang melancong ke Colmar, France apakata kalau kita melawat Colmar Tropicale di Bukit Tinggi, Bentong, Pahang.

Bienvenue a Colmar Tropicale

Journey into 16th Century Alsace charm with international attractions.

Reka bentuk bangunan yang sama dengan bangunan yang terdapat di Colmar, Perancis.Terletak diatas bukit yang dikelilingi oleh hutan rimba dan padang golf .


Panorama di waktu malam yang cantik dengan kilauan lampu menerangi bangunan.


Colmar Tropicale juga menyediakan  kemudahan riadah seperti padang golf, gymnasium dan spa.


Keindahan bangunan terutama di waktu malam dengan tiupan angin dingin dan pemandangan hijau di sekelilingnya memberikan suasana yang damai dan nyaman.


Colmar Tropicale adalah resort  yang sesuai untuk dikunjungi oleh famili dan couple seperti mereka berdua......

1 comments:

NURA said...

salam sobat
wah meriah sekali nich,,
senang ya kalau jalan2 ,,