31 October 2009

Lambaian KaabahSaban tahun Tanah Suci Mekah dan Madinah dibanjiri oleh jutaan umat Islam yang datang dari pelbagai pelosok bumi semata-mata untuk melaksanakan rukun Islam yang kelima.

Tahun ini seramai 26,000 jemaah haji dijanka akan tiba di kota Mekah secara berperingkat bemula dari 20 oktober yang lalu.

Namun, hanya segelintir daripada jutaan umat Islam seluruh dunia yang berkesempatan untuk hadir ke Tanah Suci sebagai tetamu Allah bagi melaksanakan ibadat haji yang merupakan pelengkap rukun Islam.

Beberapa bulan yang lepas kami telah pergi mendaftar di tabung haji dan mengikut sistem pendaftaran tabung haji sesiapa yang mendaftar tahun ini, penerbangan ke tanah suci Mekah hanya pada tahun 2023.... lama tuh.. sempat ke?

Kata staf yang bertugas, kita boleh buat rayuan untuk pergi lebih awal itu pun bergantung pada kekosongan pada masa itu dan kita telah memenuhi syarat2 wajib haji.

SYARAT WAJIB HAJI

Disini kami tempelkan gambar di sekitar Mekah yang diambil semasa family menunaikan umrah .Bergambar bersama abang2 glamer....

0 comments: